Kenhető vízszigetelés használata

Vízszigetelés

A ház építése során nagyon sok esetben szükséges, hogy vízszigetelést alkalmazzunk. A legalapvetőbb az aljzat vízszigetelése, hogy ne nedvesedjenek át a falak alulról, a talajnedvességtől.
Felülről is szükséges lehet ugyanez, ugyanis egy lapostető esetén a teljes tetőt is kell vízszigetelni, igen nagy gondossággal. Ezen kívül pedig a fürdőszobában, különösen az épített zuhanykabinok környékére is kerül jócskán kenhető vízszigetelés, hogy ne nedvesedjenek át a falak egy zuhanyozás közben.

Sokszor még a lábazatot is vízszigetelik. Nézzük, hogy ez miért szükséges.
Nem is gondolná az ember, hogy majd a ház elkészültével hogyan alakítja ki a kertet, hova kerül még utólag járda a ház mellé, hogyan alakulnak az esetleges terepszintek, ha lejtős telekre építkeztünk.
Pedig érdemes ezt előre megtervezni, mert egy esetleges tereprendezésnél előfordulhat, hogy a lábazat egy része is föld alá kerül. Innentől kezdve pedig ki van téve annak, hogy a tajnedvesség éri, így elkezdhet a fal vizesedni. Ezt tudjuk elkerülni a lábazatra is kiterjedő vízszigetelés alkalmazásával, így a későbbiekben sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Megosztás