Újévi koncerted ad a Budapest Klezmer Band

A zenekar a Budapest Kongresszusi Központban köszönti az újévet 2019 első napján.

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újra fogalmazzák a klezmer zenét. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

budapest_klezmer_band_20190101.jpg

A zenekar alapító vezetője és egyben zeneszerzője Jávori Ferenc „Fegya”, akinek újító elképzelései megteremtették a klezmer balett, a klezmer szvit és a klezmer musical műfajait is Magyarországon. Mindegyik művészeti produkció világszínvonalú hazai alkotótársakkal készült.

A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A Budapest Klezmer Band számos rangos elismerés birtokosa, többek között 2015-ben a „Magyar Zeneművészet” kategóriában elnyert Príma díj mellett megkapták a Prima Primissima közönségdíját is.

Az újévi koncert sztárvendégei Jordán Adél és Fesztbaum Béla színművészek lesznek.