Andrew Lloyd Webber legújabb musicalje a Madách Színházban

A Rocksuli szeptember 21-től látható az Erzsébet körúti teátrumban – a bemutató kapcsán rockfesztivált is szervez a színház.

Nyolc év után mutat be újra Webber-musicalt a Madách Színház, a Rocksuli (School of Rock) immár a hatodik darabja a szerzőnek, amelyet Szirtes Tamás rendező színre visz színházában.

rocksuli.JPGA férfi főszerepet játszó Serbán Attila, Borbély Richárd és Szemenyei János az olvasópróbán

A Rocksuli Andrew Lloyd Webber musicalje, az azonos című 2003-ban nagy sikert aratott film nyomán készült. Mike White forgatókönyve egyszerre himnusz a rockzenéhez és különös szerelmi történet. A főszereplő Dewey Finn, a munkanélküli rockzenész, aki a barátja neve alatt helyettesítő tanári állást vállal egy elit magániskolában. Dewey, az idealista álmodozó rockbandát szervez a kisdiákokból…

A film forgatókönyvéből Julian Fellowes, a népszerű Downton Abbey című sorozat atyja írta a musical szövegkönyvét. A dalszövegeket Glenn Slater szerezte, aki a Kis Hableány, illetve a Love Never Dies dalszövegeit is írta. Andrew Lloyd Webber legújabb musicalje 2015 decemberében debütált a Broadwayn, majdnem egy évvel később pedig a londoni West Enden. A Jézus Krisztus Szupersztár 1971-es premierje óta először fordult elő, hogy a Broadway-n előbb mutattak be Webber-musicalt, mint Londonban.

A musical felnőtt-főszerepeiben Borbély Richárd, Serbán Attila és Szemenyei János, valamint Gallusz Nikolett, Krassy Renáta és Mahó Andrea lépnek színpadra – de talán nem túlzás kijelenteni, hogy az igazi főszerep a gyerekeké, és persze a rockzenéé.

A három premier szeptember 21-én, 22-én és 23-án lesz. A bemutató kapcsán hetekig minden a rockról szól a Madáchba – a színház rockfesztiváljának programja és bővebb információ ide kattintva érhető el.