A Komáromi kisleány lett Magyarország tortája

A Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének pedig a Három kívánság elnevezésű tortát választották.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta: céljuk, hogy újításra ösztönözzék a cukrászokat, így mindig csak új recepteket várnak. Fontos, hogy a torta egészséges alapanyagokból készüljön, és hogy valamilyen módon köthető legyen Magyarországhoz.

orszagtorta.jpg

A Komáromi kisleány elnevezésű tortát a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

Bechmann György, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke hozzátette: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által idén hetedik alkalommal meghirdetett versennyel azt szeretnék ösztönözni, hogy azok számára is készüljön jó minőségű sütemény, akik nem fogyaszthatnak cukrot. A cukormentes tortánál kiemelt szempont a szénhidráttartalom és a kalóriaérték is.

A Magyarország cukormentes tortája verseny élén végzett tortát a Nándori Cukrászda készítette. A Három kívánság nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes hab borítja.

A két tortát először augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni. 


Forrás és fotó: MTI