Heti moziajánló – Szólíts a neveden (bemutató: február 8.)

Férfiszerelem egy északolasz villában – Luca Guadagnino alkotása a legjobb filmnek járó Oscar-díjért is ringbe száll.

Luca Guadagnino legújabb filmje négy Oscar-jelölést kapott: márciusban a legjobb film, a legjobb adaptált forgatókönyv, Timothée Chalamet játékáért a legjobb férfi főszereplő, valamint a Mystery of Love című dalért a legjobb eredeti dal díjáért vonulhat versenybe. A Szerelmes lettem és az A Bigger Splash rendezője André Aciman azonos című regényét álmodta vászonra James Ivory, a Napok romjai és a Válás francia módra rendezőjének forgatókönyve nyomán.

szolitsaneveden.jpg

A történet szerint a tizenhéz éves amerikai fiú, Elio (Timothée Chalamet), mint minden évben, idén is egy észak-olaszországi villában tölti a nyarat szüleivel. Művészettörténész apja a szünidőre meghívja egy tanítványát, a doktori disszertációját író Olivert (Armie Hammer), a nagykamasz és a fiatalember pedig egymásba szeret. A nyolcvanas évek elején játszódó történet kettejük rövid, de mindkettejük számára meghatározó szerelmét meséli el, mindehhez a festői északolasz tájat és egy ódon palazzót használva díszletül.

A filmet a tavalyi Sundance Filmfesztiválon mutatták be először, a négy Oscar-jelölést megelőzően három Golden Globe-jelölést is kapott.

A film regényeredetije már magyarul is megjelent az Athenaeum Kiadó gondozásában – arról bővebb információ ide kattintva érhető el.

süti beállítások módosítása