Improvizáció a depresszió-szeretet-bizonytalanság hármasáról

Október 6-án mutatja be a Lepkegyűjtő Produkció Duncan MacMillan Dolgok, amikért érdemes élni című monodrámáját a Centrál Színházban.

Pokorny Lia szereplésével az előadás a női lélek fejlődéséről, a nővé válásról, az élet pozitív és negatív oldalairól szól. A színésznő interaktív improvizációs tartalommal tölti meg a színháztermet. „Speciális formátumú előadást hozunk létre: túl azon, hogy monodráma, nagyon erős szerepet játszik majd benne a közönség. Párbeszéd, interaktív játék lesz egy listáról, amit a szereplőnk írt azokról a dolgokról, amelyekért érdemes élni” – mutatta be az előadást a rendező, Horgas Ádám.

proba_dolgokamikerterdemeselni_02.jpgHorgas Ádám és Pokorny Lia az olvasópróbán

Depresszió és bezárkózás – ezekkel a jelenségekkel felnőttként sem könnyű megbirkózni, egy pár éves kislány számára pedig szinte érthetetlenek. Miért szomorúak az emberek? Miért gondolják, hogy valamiből nincs kiút? A szüleit segíteni akaró főszereplő tehetetlenségében váratlan döntést hoz: listára veti azokat, amikre gondolva minden bánatát eleresztheti.

Ahogy múlnak az évek, a lista egyre bővül, de nem csak a felírt elemek változnak meg – magukkal változtatják a középpontban álló kislányt az általánostól a felnőtt életig. „Az ember nyilván akkor keres bizonyosságokat, hogy miért érdemes élni, amikor mélyponton van, és ez valóban egy dramatikusan szélsőséges helyzeteket felfestő történet, ami sokszor szorongató, de ezzel együtt azt gondolom, hogy nagyon vicces is lesz az előadás” – ígérte Horgas Ádám.

A Lepkegyűjtő Produkciót az azonos című előadás sikerét követve hozta létre Bereczki Zoltán és Ferenczi Orsolya. A több mint 125 előadást megélő darab után tavaly a „lélek meséjét”, azaz a Pillanatfelvétel című szerelmi drámát vitték színpadra az Átrium Filmszínházban, a Dolgok, amikért érdemes élni októberi bemutatója után pedig George Orwell kultikus disztópiáját, az 1984 feldolgozását mutatják be 2018 februárjában. Minden produkciójuk állandó rendezője Horgas Ádám.

A Dolgok, amikért érdemes élni október folyamán a Centrál Színház mellett Debrecenben, Gödöllőn és Szolnokon is látható lesz.

süti beállítások módosítása