Készül a Queen-musical magyar változata

Bemutatták a november 24-én debütáló budapesti We Will Rock You musical szereplőit.

A musicaltörténelem legnagyobb sikerei között emlegetik a Queen-dalokból készült We Will Rock You musicalt. A Londonban 2002-ben bemutatott előadást eddig 17 országban játszották hatalmas sikerrel, és 16 millió néző látta szerte a világon.  A produkció a világon először új díszlettel és jelmezekkel, koreográfiával és rendezéssel lesz látható magyar nyelven, Budapesten a BOK (korábbi Syma) Csarnokban. 24 Queen-világsláger egy látványos előadásban a PS Produkció bemutatásában.

img_4070.jpgWe Will Rock You sajtótájékoztató

Simon Edit producer az előadás rendezésére Cornelius Baltust kérte fel, aki a Vámpírok bálja és a Sakk musicalek rendezőjeként vált ismerté Magyarországon. Díszlet- és jelmeztervező Erkel László Kentaur, koreográfus Túri Lajos Péter, zenei vezető Köteles Géza, művészeti vezető Póka Balázs.

A Ben Elton és a Queen által jegyzett musical budapesti bemutatójának főbb szerepeiben többek közt Sári Éva, Egyházi Géza, Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika, Balogh Anna, Zöld Csaba, Szemenyei János és a belgiumi születésű, édesanyja által Magyarországhoz kötődő Stéphanie Schlesser lesz látható.

A budapesti előadás próbafolyamata júniusban kezdődött. Miklós Tibor dalszövegei és Várkonyi Zoltán magyar fordítása hűen követik Freddie Mercury és a Queen, valamint Ben Elton különleges világát és a darab humorát. A távoli, de akár a közeljövőben is játszódható musical, egy futurisztikus vígjáték, amelyhez Erkel László Kentaur elmondása szerint sikerült vizuálisan is különlegeset alkotni.

Az előadás díszleteleméhez 16 ezer magnókazetta gyűjtésébe kezdett a produkció, a monumentális emlékfal a díszletbe épülve lesz látható az előadások helyszínén. A magnókazettákat stílusosan az előadás egyik helyszínének megfelelően, a budapesti Hard Rock Cafe-ban adhatják le a rajongók.

Az előadásban olyan jól ismert Queen-slágerek hangzanak el, mint a Radio Gaga, Szeretni valakit (Somebody to love), Jöjj és játssz! (Play the game), Varázslat ez nem más (It's a kind of magic), Az egész kell (I want it all), Csak te, nincs más (No one but you), Ki élne így örökké? (Who wants to live forever), Hogy harap fűbe más (Another one bites the dust), Bohém rapszódia (Bohemian rhapsody) és természetesen az előadás címadó dala a We Will Rock You.

A november 24-ei bemutatót 25-én és 26-án délutáni és esti előadások követik.


Forrás: PS Produkció