Elérhetők a jegyek a Szegedi Szabadtéri 2018-as évadára

Az Apáca Show-t, a Hegedűs a háztetőnt, a Rómeó és Júliát és a Rigoletto-t láthatja új bemutatóként a Dóm téri közönség.

Még majdnem egy hónap van hátra a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadából, a fesztivál azonban máris meghirdette 2018-as műsorát. Jövőre is operával indul az évad, ismét egy népszerű szerző közönségkedvenc művével igyekeznek majd elkápráztatni nézőket. Verdi Rigolettója kerül színre június 29-én és 30-án. Az operát utoljára 1987-ben lehetett látni a Dóm téri deszkákon.

a69i3778b_1.jpgFotó: Dusha Béla

Idén szeptemberben mutatja be a Zikkurat Ügynökség minden idők egyik legkedveltebb musicaljét, a Hegedűs a háztetőn című darabot, Alföldi Róbert rendezésében. Július 6-án és 7-én érkezik Tevje, a tejesember és Anatevka polgárainak története; a Hegedűs a háztetőn ugyanis most szerepel először a jövőre 87 éves fesztivál műsorán. 

Július 13-án, 14-én és 15-én visszatér A Notre Dame-i toronyőr. A musical idei bemutatója még előttünk van, hiszen ezen a héten debütál a szuperprodukció. Folytatódik a Shakespeare-sorozat is a Dóm téren. Két vígjáték után az angol mester leghíresebb szerelmi drámáját, a Rómeó és Júliát veszi elő a fesztivál július 27-én, 28-án és 29-én.

Magyarországon még sosem láthatta a közönség a 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musicalsikert, a Westenden és Broadway-n már nézők millióit elcsábító Apáca Show-t. Augusztus 10-én a Szegedi Szabadtérin mutatják be a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken darabját, aki többek közt a Szépség és a Szörnyeteget, az Aladint, A kis hableányt és A Notre Dame-i toronyőrt is jegyzi. Augusztus 11-én, 12-én, 17-én és 18-án is láthatják a nézők az előadást.

A 2018-as évad meghirdetésével egy időben az új produkciókra szóló jegyek értékesítése is megkezdődött. Belépők itt kaphatóak.


Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok