Bukta Imre képzőművész az ArtZone idei tiszteletbeli vendége

A kreativitásnak és képzőművészetnek dedikált ArtZone a Sziget egyik legkedveltebb nappali helyszíneként tér vissza.

A kreatív program fókuszába a “divat” került az idén, lehetőséget adva még több tehetséges fiatal divattervezőnek, hogy a magyar és nemzetközi közönség közelebbről megismerhesse őket. A tavaly sikeresen bemutatkozott, a cigány kultúrát a legfrissebb trendekkel keverő Romani Design mellett idén egy új felfedezettet, a PISZLI táskákat és készítőjüket, Veress Réka tervezőt látják vendégül, akivel bőr ékszereket lehet készíteni a fesztivál ideje alatt.

szabo_b_20160816-32.jpg

Az ArtZone recycling politikájába illő Müskinn az idei másik kiemelt divatnagykövet a Szigeten. Meglepő, újrahasznosított anyagokból mindennapi használati tárgyakat készíthetnek majd a látogatók a tervező lányok segítségével. A tavaly nagy sikert aratott, a JH.Concept szervezésében létrejövő POP UP sátorban nemcsak tervezőknek, hanem a divathoz közeli szakmákban dolgozó tehetségeknek is lehetőséget adnak a bemutatkozásra.

A többi sátorhoz hasonlóan fontos szerepe van az együttműködéseknek és a közös alkotás élményének, ahol idén is hat tervező, művész kap lehetőséget megjelenésre, a sátor tematikáját vezető JH.CONCEPT márka mellett: Miklos Laufer (grafikus), Laszlo Korcsmaros, divatblogger, Bence Csalar, tervező, ALL ON YOU, tervező, Dora Hegedus és Berta Valló illusztrátor. Az idei mégis különleges év az ArtZone történelmében, hiszen a képzőművészeti programot koronázza, hogy tiszteletbeli vendégeként Bukta Imre Munkácsy Mihály-díjas magyar képzőművészt köszöntheti. A művész úr a Mezőszemerei Művész Telep projekt kapcsán együtt fest majd a projekthez kapcsolódó apró ajándéktárgyakat a látogatókkal.

A program összeállításakor előnyben részesültek azok a koncepciók, ahol a recycling-látásmód érvényesül és ahonnan apró, saját készítésű emlékekkel távozhatnak a látogatók. A legsikeresebb programok évről-évre visszatérnek, így idén is jelen lesz a Medence csoport RE-KONCEPT és Szék-készítő workshopja, ahol molinóból lehet divatos táskákat, illetve a fesztiválon igencsak hasznos napozószékeket készíteni. A KÉK (Kortárs Építészeti Központ) részvételének köszönhetően a szigetlakóknak lehetőségük nyílik hozzájárulni a Sziget közösségi kertjének megépítéséhez, gondozásához; és a Unicorn Factory sátrában idén is unikornissá válhatnak a látogatók, valamint boldog tulajdonosai lehetnek egy saját készítésű unikornisnak is.

Ezúttal sem maradunk AGORA és Magyar Mozgó Képtár művésztelepek nélkül. Kisképző mellett idén először a „Nagyképző” azaz a Magyar Képzőművészeti Egyetem is megjelenik a MOME mellett. A művészeti magazinok közül az Artlocator lesz jelen. A szabad alkotás élményét a felsoroltakon kívül a #Technika, az Artlab, a cARTc és a Deák 17 Galéria sátraiban élheti meg a közönség.


Forrás: Sziget Fesztivál