Indul a jegyértékesítés a Müpa 2017/18-as szezonjának programjaira

Többek között Jonas Kaufmann, Juan Diego Flórez, Rolando Villazón és Leonidasz Kavakosz is fellép a következő évadban.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez év márciusában minden eddiginél több bérletet vásároltak meg nézőink a Müpa 2017/2018-as szezonjára. A bérletrendszerünk kiemelkedő sikere azért különösen nagy eredmény, mert a Müpa nem repertoár rendszerben működik, programstruktúrája és működési modellje eltér minden más hazai előadóművészeti intézménytől” – mondta el Káel Csaba vezérigazgató, kiemelve, hogy a Müpa a 2017/18-as évadra is kivételes programkínálattal, világsztárokkal, a hazai művészeti szcéna legjobbjaival, fiatal tehetségekkel, nagyszabású együttműködésekkel és produkciókkal készül, folytatva az elmúlt évek sokak ált várt, nagysikerű sorozatait és fesztiváljait is. A nagyközönség számára a bérletbontás után, május 18-án nyílik meg a jegyvásárlási lehetőség.

2017_11_03_leonidasz_kavakosz_c_marco_borggreve.jpgLeonidasz Kavakosz (fotó: Marco Borggreve)

Indul a jegyértékesítés az emblematikus New Orleans Swingfesztivál programjaira is: a fesztivál keretében érkezik Budapestre a tengeren túli tradicionális jazz-színtér egyik legsikeresebb rezesbandája, a tizenegy tagú No BS! Brass Band zenekar, a fesztiválon mutatja be a közelmúltban megjelent, Cartoon Jazz című lemezét a Gyárfás István Trió, a Kozma Orsi Quartet és Kern András pedig Woody Allen filmjeinek összetéveszthetetlen hangulatú világába kalauzol majd.

A komolyzene rajongói május 18-tól a korábban bérletben meghirdetett koncertekre egyenként is válthatnak jegyet. A 2017/18-as szezon egyik kiemelkedő eseményeként Jonas Kaufmann igazi zenei csemegével tér vissza a Müpába: Wolf Olasz daloskönyvét a kiváló német bel canto szopránnal, Diana Damrauval énekli 2018 februárjában. Juan Diego Flórez Mozart-áriákkal érkezik, Eötvös Péter a bosszú és megbocsátás témáját boncolgató, Senza sangue című operája pedig A kékszakállú herceg várával egy estén kerül színre. Színpadra lép Leonidasz Kavakosz és a Lipcsei Gewandhaus Zenekara, Pinchas Zukerman és a Camerata Salzburg, itt lesz Lars Vogt és a Royal Northern Sinfonia, valamint Piotr Anderszewski és a Skót Kamarazenekar is.

A régizene műfajában 2018-ban a Müpa olyan kiváló művészeket sorakoztat fel, mint Rolando Villazón, Joyce DiDonato és az Il Pomo d’Oro Zenekar, a Freiburgi Barokk Zenekar, Marc Minkowski és a Les Musiciens du Louvre, valamint felcsendül Rameau A gáláns indiák című operája Vashegyi György vezényletével, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar közreműködésével.

Az Évad Művésze Szakcsi Lakatos Béla többek között Chris Potterrel, Presser Gáborral, és a Kelemen Kvartettel is koncertezik, az Évad Együttesét, a nyíregyházi Cantemus Kórust két koncerten is hallhatja a közönség.

A Müpa 2017/2018-as évadának programjaira máttól lehet jegyeket váltani a Müpa jegypénztáraiban és a mupa.hu weboldalon keresztül.


Forrás: MüPa

süti beállítások módosítása